tisdag 6 september 2016

Första veckan avklarad efter fjärde behandlingen

I morse slog det mig att det gått en vecka sen behandlingen. Och det känns som om den veckan bara är raderad. Eller snarare slutet av veckan.

Vid frukosten i morse räknade jag hur många betapred det blir vid behandlingen. Fick värk i kroppen och blev tröttare så jag startade betaprednedtrappningskuren enligt vad min doktor sa. Nästa gång tar jag den direkt. I vilket fall blir det 110 st betapred vid behandlingen. Inte konstigt man mår dom man gör och inte sover!

Jag fick svamp i munnen, så bara starta med den medicinen också. Vissa saker smakar absolut inte gott. Det har gått från salt till söt i smak dessutom.

Mer flåsig vilket leder till mer vila såklart. Bara lyssna på kroppen. Tvärsvettas rätt vad det är, känns som om huvudet är alldeles kladdigt. Men när jag tar på det är det kallt. Konstigt.

Korta promenader har det blivit, tillsammans med dottern och hennes hund ibland. Och vila direkt jag kommit hem. Dagen efter behandling var jag hyfsat pigg, då var jag förbi på jobbet och hälsade på med hundarna. Det var uppskattat både av dom och mig. Blev då medbjuden på after work på fredagen om jag skulle orka.

Hebbe och Hugo är så lätta att ha med och är ett underbart sällskap på dagarna!

Hela fredag gick åt till taktikvila och promenad med hundarna så jag kunde åka på after work.

God mat, god dryck och trevligt sällskap. Det var en härlig kväll. Mycket vila efteråt också men det är så värt.

Att jag fick med mig lilla Elissa och dottern hem på natten var ett stort plus. Hon är så glad, ger sån energi när man är så trött.

Igår kom en nyfunnen vän, Anne, tack vare min bröstcancer hit och var i flera timmar. Hon bor på hotell Björken och får din sista strålbehandling till veckan. Det var trevligt att umgås några timmar.

Idag har det bara varit en lugn dag. Korta promenader, hälsat på dottern så Hugo får bjuda med din bästis Disa.

Vi åkte till Vännäs och åt lunch. Nu är det bara två dagar kvar med två tabletter betapred, sen blir det bättre hoppas jag. Värken är bättre idag, har sovit något bättre i natt. Och jag har inte sovit något på dagen, det är lovande för nattsömnen.

Glömde ju nämna två trevliga besök i veckan!! Först av mina goda vänner Jan-Ole och Åsa. Hur snälla är inte dom då dom kommer med rensade lingon. Jag är så tacksam! Råkade klicka fram en weekendresa till Stockholm lite längre med dom. Men betapredhjärnan funkade dåligt, har ju en valp.

På helgen kom Helen med sin familj en sväng. Underbart att bara få sitta och prata vardag om allt. Också guld värt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar