måndag 19 december 2016

Sista strålningen och träff med läkaren

Idag firade jag och min vapendragare Anna med att äta julbord att jag är färdig med alla behandlingar. Sista strålningen, tutten är röd och öm. Den är lite skinnflådd, även ett litet område strax nedanför armhålan. Fick en liten burk i fredags med ett gel som jag ska smörja det röda och onda med. Det funkar riktigt bra.

När jag hade strålat färdigt gick jag till fiket för att fördriva tiden till läkarbesöket, ca 40 minuter. Då kom tårarna, bara sådär. Kan inte riktigt fatta att jag är färdig.

Jag har världens bästa läkare! Han förklarar bra och är så tillmötesgående i allt. Den värk jag har i knän och fingrar beror inte på mitt antihormon. Man kan få det av ett annat, som man ger till äldre kvinnor men inte av den jag äter. Däremot är det cellgiftsbehandlingen som ställt till det. Och att jag inte har nog med östrogen i kroppen. Östrogen smörjer tydligen leder också. Det skulle nog ge med sig.

Min onda arm trodde han också att det skulle ge med sig. Påfrestande med strålningen så han.

Berättade om mina hemska vallningar, då jag ena stunden svettas massor och nästa stund fryser. Jag ska prova en lågdos av en tablett som egentligen är mot depression. Det hjälper mot vallningar. Jag skulle prova ett par veckor och sedan sluta med den. Kanske jag kommer sova bättre också.

Jag frågade när jag kan få bort min porta cath, han skrev direkt till kirurgen så då får jag en kallelse därifrån.

Han frågade hur jag tänkte detta med jobb. Börja 25 % för att sedan öka svarade jag. Det var även hans tanke. Jag är helt sjukskriven till den 15/1, därefter blir jag sjukskriven 75 % tom sista februari. Då ska vi även träffas och höra hur det går. Skulle det inte fungera behövde jag bara höra av mig.

Jag tror det var allt. Det känns rätt bra, även om jag är trött nu. Det blev en lång dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar