torsdag 16 februari 2017

Jobbar 25 %

Idag har jag jobbat exakt en månad, två timmar om dagen. Och det är alldeles tillräckligt. Första två veckorna sov jag när jag kom hem. Nu gör jag det ibland.

Jag har världens bästa kollegor som vill som jag att det ska funka. De säger hela tiden att jag måste säga till om det blir för mycket. Och dom är lyhörda när jag säger något. Jag märker att jag kan inte ta in för mycket information på en gång. Då blir det kaos i huvudet. En sak i taget. Ser också att jag blir stressad när någon frågar om jag hinner det här också innan du går hem. En kollega frågade en dag, vad gör du nu. Och när hon hörde vad jag gjorde svarade hon gör det du. Det var säkert något hon undrade om jag skulle hinna göra. Men bara att inte säga det just då gör att jag inte blir stressad heller. Jag får ju inte göra övertid heller, och det gör ju att jag inte vill ta på mig saker jag inte hinner slutföra. Jag säger till när jag är färdig och frågar då om det är något mer jag kan göra.

När jag sedan berättade för mina kollegor hur bra det kändes att jag inte fick frågan hinner du det också, då tar dom det till sig och är lyhörda för det. Alldeles underbart.

Hundarna har ju också börjat jobba. Dom är omtyckta av de flesta.

Jag har även börjat i en rehabgrupp för oss med bröstcancer och gynekologisk cancer. Vi har haft två gånger mellan 9-13 på onsdagar. Det är otroligt givande. Så skönt att se att jag är "normal" med min hjärntrötthet, att jag inte minns, att jag är sämre på att fokusera, har sämre tålamod, att jag inte kan ta in för mycket information på en gång, att jag inte fixar för mycket ljud,
för mycket människor, att jag behöver vila mer, att jag har ont i lederna, sover dåligt på natten. Ja listan kan göras lång. Det verkar vara lika för de flesta. Och det kommer ta tid.

Efter träffen får vi vara med på medicinsk yoga. Det känns bra! Man känner sig ordentligt avslappnad efteråt.

Jag har även kommit igång med längre promenader nästan varje dag och vattenträning två gånger i veckan. Det känns bra. Men dessa två veckor när rehabgruppen har varit har det inte funnits ork för vattenträning. Det kanske kommer.

Ser också att det kan räcka rätt bra med att jobba två timmar, och sedan åka till tandläkaren samma dag. Så är jag så trött. Och det har varit en del småsaker så jag har inte bara jobbat två timmar innan jag åkt hem. Då orkar jag inte vattenträningen också. Kommer vara det även nästa vecka. Ska äntligen få ta bort venporten! Som jag har väntat, det ska bli så skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar