onsdag 15 juni 2016

Positivt återbesök på Nus

Har kommit hem efter några timmar i stan och återbesök efter operation av lymfkörtlar. Jag fick först träffa sjukgymnasten som tyckte jag hade bra rörlighet i armen. Hon sa även att den såg fin ut, ingen svullnad. Om jag märker att den blir svullen ska jag höra av mig och få en stödstrumpa för den. Det som gör ont på undersidan av överarmen när jag sträcker ut armen helt kallade hon för lymfsträng. Den är obehaglig men inte farlig och försvinner inom tre månader.

Sedan fick jag träffa läkaren och bröstsköterskan. Inga tumörer i lymfkörtlarna som togs bort!!! Läkaren ville se opsåret och det hade läkt bara bra. Fick massor av broschyrer, min vårdplan och nytt sjukintyg av bröstsköterskan. Sedan sa hon jag skulle gå till Cancercentrum och träffa min kontaktsjuksköterska där för information om venport som jag ska få imorgon.

Väl på Cancercentrum fick jag nya broschyrer och papper, en rundtur så jag hittar där, lämna prover. Nu vet jag var jag ska imorgon kl. 8. Hon sa jag var först på tur, så jag hoppas inget akut händer så jag får åka hem någon gång. Imorgon ska hon även ha en plan för nästa vecka, då ska jag få träffa onkologläkaren och ev påbörja behandling med cellgifter. Går lite fortare än vad dom sagt från början men det tycker jag bara är positivt.

Nu ska jag läsa informationen om venport, resten får jag ta eftersom. Lite vila kanske.


2 kommentarer:

  1. Mer än bra! Riktigt lysande nyheter! Bamsekram från Björnhonan

    SvaraRadera
  2. Mer än bra! Riktigt lysande nyheter! Bamsekram från Björnhonan

    SvaraRadera