onsdag 20 juli 2016

Behandling nummer två

Har två snarkande typer i sängen, varav Hugo är den ena. Han är en riktig myskompis när jag vilar. Nio veckor gammal så behöver han också mycket vila.

Igår hade jag tid för provtagning kl. 8.15 och tid hos min läkare kl. 9.45. Min goa vän Anna var med och höll mig sällskap, tur var väl det. Det blev en lång dag och jag var väldigt trött när det var dags att åka hem.


Provtagningen gick ju fort. Vikt ville dom också ha. Hade bara gått upp drygt ett halvt kilo trots att jag är sugen på något. Det var ju bra. För att fördriva tiden till läkarbesöket hade vi bestämt att vi skulle äta frukost på Hotell Björken. Restaurangchansen är bra, ätt en betala för två. Mätt blev vi och tiden gick.

Proverna var bra, han frågade hur det hade gått sedan förra behandlingen. Jag sa att jag mått oförskämt bra. Jag sa ju att du skulle må bra svarade han. Det är skillnad på cellgiftsbehandling nu och för 30 år sedan.

Berättade om:

Huvudvärken, att jag tror den kommer från betapreden. Han sa att det även kunde vara av en av tabletterna mot illamående, den kunde ge huvudvärk.

Konstant sugen, vill äta något hela tiden. Är morötter svarade han och skrattade.

Att jag har sämre flås vid promenader, han sa man får sämre kondis.

Min ilande smärta i höften i två dagar, det berodde på tillväxten av de vita blodkropparna.

Han hjälpte mig med ett sjukintyg också, sa att vi syns om tre veckor. Då ska han berätta om den andra behandlingen. Det blir en ny när jag fått tre av denna.

Besöket tog kanske fem minuter. Då var det bara att ta en kölapp för att då en tid för behandling. Och den blev samma dag kl 13.15. Det var inte jag beredd på men det var inget problem. Då slipper jag åka in två dagar. Fick emlaplåster, två läkemedel mot illamående och en betapredburk. Dessa ska tas en timme innan behandling, förutom plåstret som ska sättas på porten 1 1/2 timme innan.

Bara för mig och Anna att fördriva tiden i några timmar, och det brukar vi inte ha så stora problem med.


Först åkte vi till Annas föräldrars grav och tittade till blommorna. Sedan åkte vi till Avion, lätt att parkera och lite att gå och titta på. När vi gått en stund kände vi att vi sätter oss i en skön fåtölj på IKEA och fikar. Lagom i tid att ta medicinerna. Äppelpajen var supergod!!


Tänkte att om jag tar betapred i ett fint glas är det lättare att ta dom. Det är inte att det smakar dåligt eller så. Vet bara hur jag blir av dom. 24 stycken är många. Huvudvärk, speedad och rastlös utan att få något gjort brukar jag bli av 12. 24 st innan behandling sedan 10 st i fem dagar.


Påkopplad och sitter skönt i denna fåtölj. En annan klasskompis jobbade idag men hon hade inte ansvaret för mig. Hade samma sjuksköterska som när jag fick porten.


Dom brukar säga här att nu går hallonsaften in, jag sa det är rosévin.


Vi har inte så tråkigt här heller...


Maken kom förbi en sväng också och kollar läget.

Sedan åkte vi hem, då var klockan 16 tror jag. Så det blev en heldag. Trött som tusan och huvudvärken börjar smyga på sig. Jag och Hugo vilade nästan hela kvällen. Sovit sådär i natt. Tur jag kan vila när jag vill.

Nu hoppas jag att jag mår lika bra denna gång. Ska försöka komma ihåg sprutan jag ska ta 24 timmar efter behandling dom ska hjälpa igång produktionen av vita blodkropparna.


1 kommentar:

  1. 45-årig, mamma, fru bloggar om allt möjlig mellan himmel och jord! Blogga som innehåller det mesta! Träning, hälsa, vardag, inspiration & mycket mer! Sätt gärna en tass!! Vill ni mig något så skriv då!
    http://nouw.com/annorlundaannorlunda/profile

    SvaraRadera